Dokkum 1 verliest nipt van GTTC 4

Vrijdag 16 maart was de wedstrijd tussen GTTC 4 en het eerste team uit Dokkum. Het was een erg vermakelijke wedstrijd met mooie rally’s over en weer. In totaal zijn er 35 games gespeeld en daarvan zijn er 15 beslist op 2 punten verschil. Helaas voor Dokkum viel het maar 4 keer goed uit hun. Erwin Wijnsma begon en verloor met 3-0 maar alle sets was het twee punten verschil. Marten Polet kon helaas ook niet winnen en verloor in 5 games. Klaas de Jong stond ook erg goed te spelen maar verloor net als Erwin met 3-0 en ook alle 3 games hoog boven de 10 punten. Het eerste punt voor Dokkum kwam van de dubbel. Polet en Wijnsma speelden voor het eerst met elkaar en wisten in 5 sets de partij naar zich toe te trekken. In de dubbel werd door een van de tegenstanders erg onsportief gedaan maar dit had geen invloed op het spel. Het volgende punt van Dokkum kwam van de hand van Wijnsma, hij sloeg de tegenstander met duidelijke cijfers, 11-8 11-4 11-3, naar huis. Ook zijn laatste partij wist hij naar zich toe te trekken in een zeer spannende wedstrijd. Uiteindelijk won Wijnsma met 14-12 in de 5e set. Het laatste punt van Dokkum kwam op naam van Polet die ook duidelijk beter was dan de tegenstander. Helaas won de Jong geen partij, maar speelde wel erg sterk. De Jong was vanavond recordhouder als het gaat om sets spelen met twee punten verschil, van de 11 sets die Dokkum verloren heeft gingen het 6 keer net verkeerd bij de Jong. Volgende week komt de tweede helft van de competitie en het kan nog alle kanten op.

Klaas de Jong