Winst voor Dokkum 4

Winst voor het 4e mede door goed advies van de voorzitter. Deze stelde namelijk voor naar aanleiding van vorige resultaten om meer te komen trainen op de dinsdag. Misschien een goede tip Dirk :-). 
Ok Onze tegenstander was Drachten 3 en Martijn riep de hele week al dat wij hier moesten winnen dus waren we allen zeer gebrand om dit te doen. Durk was als eerste aan de beurt en deze won in 3-0 zijn partij, (12-10, 11-9 en 11-9) als noot moet hierbij geplaatst worden dat ik hem nog nooit zo slecht heb zien spelen met name zijn forehand. Maar als je met slecht spelen wint telt het ook. Frans (ik) mocht als 2e beginnen en kwam in de 1e set al gauw achter maar door, wat mij ook verbaasde, mijn rustige spel kwam ik al snel weer bij en won de set met 12-10. Tegenstand werd al minder en 11-8 en 11-5 resulteerde in mijn eerste winst in de 3e klasse. Martijn was de volgende en had geen problemen met zijn tegenstander en met zijn rustige spel ging hij naar een afgetekende zege van 3-0 (11-3, 118 en 11-8). De dubbel kwam en we hadden goede hoop, maar de dubbel liep gewoon weg helemaal niet. Als de ene de fouten niet maakte deed de andere het wel noem maar op. Deze ging helaas ten onder in 3-2 (8-11, 11-9, 11-13, 11-9 en 11-4). Daarna mocht Durk weer aan de bak en zijn spin liep nog steeds niet en Durk liep wat te mopperen maar door veel fouten van zijn tegenstander won hij wel met 3-0; setstanden 11-5, 11-6 en 12-10. Martijn was weer aan de beurt en baalde vreselijk dat hij in deze wedstrijd een set moest afstaan. De 1e set was Martijn aan het aftasten wat zijn tegenstander niet leuk vond en verloor hij nipt met 11-8. Mede door een let van de scheidsrechter. Dat was ik. Daarna zette Martijn orde op zaken en tikte zijn tegenstander met de setstanden 11-0, 11-3 en 11-3 naar huis. Kortom een prima wedstrijd van Martijn. Na de dubbel was mijn vertrouwen niet echt gestegen maar ik was wel weer aan de beurt en met inspelen sloeg mijn tegenstander alles in en miste helemaal niet. Ook dit bracht mijn niet op een hoger plan maar toen de wedstrijd begon won ik de 1e set met 11-8 en de 2e met 11-2 en waren de rollen omgekeerd. De 3e set liep ik het initiatief te veel aan de tegenstander en dit leidde tot 5-11 en had ik een 4e set nodig om de winst naar mij toe te trekken. Setstand van de laatste set was 11-3. De volgende wedstrijd, Martijn mocht weer opdraven en kreeg niet echt tegenstand in deze partij en won in een 3-0 overwinning met de setstanden 11-3, 11-7 en 11-4. Durk was de volgende en had ontzettende problemen met het spel van zijn tegenstander maar het was een zeer spannende wedstrijd. de 1e set verloor hij met 11-8. In de 2e set stelde hij orde op zaken en trok de set naar zich toe met 12-10. Toen volgde 2 sets met gelijke stand en dit was 12-10 en 12-10 in het voordeel van Durk zijn tegenstander en verloor hij met 3-1. Als laatste mocht ik mijn ding doen en alleen in de 2e set ging het tot de 7 redelijk gelijk op maar ik had geen schijn van kans en verloor dus ook met een afgetekende 3-0 setstanden 11-2, 11-7 en 11-5.
Al met al een prima partij en met winst afgesloten 7-3.

Frans Amerongen