Verlies voor Dokkum 4

Het was een avond van helaas net niet. Vrijdag mochten wij, Frans A, Frans D en Durk P en Corrie W als supporter naar ANJA. Wij moesten aantreden tegen de sterkste opstelling van ANJA; Henk, Sjouke en Appie. Durk hoeft nooit warm te spelen en mocht dus als eerste aantreden in deze loodzware partij. Durk begon direct aan het begin al te zuchten omdat hij meteen tegen Henk moest en Durk speelde eigenlijk net zo goed als vorige week behalve in de 2e set (12-10). In de andere 2 sets kwam hij er niet aan (11-5 en 11-5). De volgende was ik tegen Appie en Appie stond ook na zijn ziekenhuis perikelen zijn mannetje aan de tafel en ik had dan ook geen schijn van kans. Ik verloor met 3-0 (11-6, 11-5 en 11-7). Toen mocht onze mascotte, Frans D, tegen Sjouke maar het was duidelijk dat Frans D nog niet zijn oude nivo had en had ook niet echt veel kans tegen Sjouke (de set standen 11-6, 11-3 en 11-5) Toen kwam de dubbel, we waren nog aan het overleggen wie de dubbel ging spelen maar Frans D gaf aan dat hij dit na de vorige partij niet aan durfde dus Durk en Frans A. We mochten aantreden tegen Henk en Sjouke en deze hadden nog niet veel dubbels verloren dit voor het vertrouwen. Na 11-9, 3-11 12-10 en 2-11 gingen Durk en ik de 5e set in en zeiden nog tegen elkaar dit moet kunnen! Maar Henk en Sjouke liepen uit door een paar fouten onze zijde en konden niet meer bij komen en verloren de 5e set met 11-7. Appie tegen Durk was de volgende partij maar Durk was nog steeds zijn forehand kwijt en had niet echt veel geluk en verloor zijn wedstrijd met 3-0 (12-10, 11-2 en 12-10). Henk tegen Frans D was de volgende partij. De 1e set was afgelopen terwijl wij nog niet eens 3 keer met de ogen handen geknipperd (11-3). Toen werd er van de kant gecoacht door Durk wat voor een spel Frans D moest gaan spelen en dat weerhield Henk niet van winst maar de setstanden werden wel draaglijker. 2e set was 11-6 en de 3e set verloor Frans D met 12-10. Toen mocht ik weer aantreden tegen Sjouke. Ik was gebrand te winnen en wat meer druk, en de ballen wat hoger dan normaal stond ik in een keer voor met 11-5. Beetje pech in de 2e set leverde 12-10 op voor Sjouke. In de 3e set nog meer druk van Sjouke en 11-4 was de stand maar ik hervond me, met tips van de kant waar ik iets mee kon. Dit resulteerde in 7-11 voor mij in de 4e set. Dus op naar de 5e ik voelde mij sterk kwam weer 4 punten achter en vocht terug tot 10-10. Helaas verloor ik de partij wel met 14-12 dus vreselijk balen! Daarna mocht Frans D aan de bak rekening houdend met de vorige partij trok hij ten strijde tegen Appie. De smashes van Frans D waren zo hard dat Appie ze niet eens zag. Frans D speelde een hele degelijke goede partij! Tegen alle verwachting in won hij de 2e en 3e set met 9-11 en 8-11. Het was dus 2-2 en ook Frans speelde een 5e set. Echter Appie was en bleef sterk en Frans D misschien ook een beetje zenuwen verloor de laatste set met 11-8 ook dit was balen! Durk en Frans moesten toen nog een wedstrijd spelen en we vochten als leeuwen maar mocht voor beide partijen niet baten en verloren beide de partij. Durk verloor zijn partij van Sjouke met 11-7, 11-9 en 11-7 en ik kwam tegen Henk niet verder dan 11-5, 11-6 en 11-4 kansloos verloren. Goede punten dat Frans D en Ik een prima 5 setter hebben gespeeld in de single en Durk zijn beste prestatie heeft gespeeld in de dubbel. Volgende week beter tegen FTTC. Deze partij wordt gespeeld door Frans A, Martijn en Corrie.

Frans Amerongen