Dokkum 2 boekt knappe overwinning op Anja 1

Na een teleurstellende eerste wedstrijd moest Dokkum 2 het deze week opnemen in een uitwedstrijd tegen Anja 1. Freerk trapte af tegen Peter en zoals meestal moest ook deze wedstrijd in een vijfsetter beslist worden. Freerk hield het hoofd koel en wist de wedstrijd naar zich toe te trekken. Daarna was het de beurt aan Richard om het tegen Theo te proberen. Richard kon redelijk bij blijven maar kwam net te kort om een set te pakken. Daarna was het Joeke tegen Sjouke. Ook hier moest een vijfde set beslissing brengen en deze wist Joeke door goed spel te winnen. Daarna traden Joeke en Freerk in de dubbel aan tegen Theo en Sjouke. Dokkum startte goed door de eerste set te winnen maar liet Anja in de tweede set toch weer terug komen. Vervolgens wisten Joeke en Freerk de 2-1 op het bord te zetten maar de vierde set ging weer naar Theo en Sjouke waardoor de laatste set de beslissing moest brengen. Daarin nam Dokkum vanaf het begin weer het voortouw en wist uiteindelijk de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen. 1-3 tussenstand voor Dokkum.
Na de dubbel was het de beurt aan Freerk om het tegen Theo te proberen. Ook Freerk had geen kans waardoor Anja weer dichterbij kwam tot 2-3. Hierna stond de wedstrijd van Joeke en Peter op het programma. De eerste set ging verassend naar Peter maar hierna wist Joeke de volgende drie sets te winnen, ook al ging het met de nodige moeite (11-8, 13-15, 15-17, 9-11). Daarna was het de beurt aan Richard om tegen Sjouke te spelen. Met games die steeds redelijk dicht bij elkaar eindigden wist Sjouke toch met 3-1 te winnen. Daarna kon ook Joeke niet van Theo winnen waardoor de tussenstand weer gelijk was (4-4). Vervolgens wist Freerk verassend met 3-1 van Sjouke te winnen en ook Richard wist zijn wedstrijd tegen Peter te winnen waardoor Dokkum er met de winst, 6-4, vandoor ging.

Freerk Jelsma