Dokkum 3: Het wonder van Oudega

Na een erbarmelijk slecht seizoen moesten we in de laatste wedstrijd tegen de kampioenskanidaat Odi 3 punten meer halen als onze concurrent Ready tegen Yos.
Tabe beet de spits af tegen Wilbert en wist de 1-0 voor Dokkum op het bord te zetten. Daarna was het de beurt aan Wietze die het Jan Ale wel moeilijk maakte maar toch verloor. Gelukkig wist Martijn zijn eerste wedstrijd tegen Eelke te winnen in 5 sets; 2-1 voor Dokkum. De Dubbel werd ook in 5 sets door Dokkum gewonnen.
Hierna moest Tabe tegen Jan Ale en hoewel Tabe meestal makkelijk wint werd hij er in 3 sets afgebeukt door de kopman van Odi; 3-2 nog steeds voor Dokkum. Wietze nam het hierna op tegen Eelke en hoewel het wat beter ging met zijn spel (balgevoel), verloor hij toch, 3-3 tussenstand. Martijn moest hierna aan de bak tegen Wilbert en hoewel hij veel kansen kreeg wist hij toch niet te winnen, 4-3 voor Odi. Martijn had trouwens nog een Johan Vogelzang moment in zijn wedstrijd tegen Jan Ale dit hielp hem niet aan de winst. Dokkum beruste al in de degradatie alleen een wonder kon ze nog helpen. Tabe won nog van Eelke maar Wietze moest de laatste wedstrijd winnen van Wilbert en gelukkig, nadat Tabe hem een biertje had beloofd als hij zou winnen, werkte Wietze zich in het zweet Wilbert kon spinnen wat hij wou maar Wietze bracht 5 meter achter de tafel alle ballen terug en Wilbert werd wanhopig en werd met 3-0 naar huis gestuurd. 5-5 eindstand. Terwijl we in de kleedkamer waren belde er iemand met Yos en wat bleek; onze concurrent had met 8-2 verloren. Toen Wietze dit hoorde ging hij helemaal uit zijn bol. 
Volgend seizoen dus weer 2e klas voor Dokkum 3.

Tabe Bleeker