Dokkum 2 verliest zijn eerste wedstrijd

Het tweede ging afgelopen donderdag met meesterinvaller Tabe op bezoek in Franeker. Freerk begon tegen Rudie van de Kooy maar wist zijn pot niet te winnen. Vervolgens nam Richard het op tegen Jan Bosgra maar ook Richard wist niet te winnen. Daarna gaf Tabe het goede voorbeeld door met 3-0 van Jan Hartkamp te winnen.
In de dubbel namen Richard en Freerk het op tegen Rudie en Jan Hartkamp. Dokkum kwam op een 2-0 voorsprong in sets maar liet daarna FTTC toch weer terug komen tot 2-2 waardoor de vijfde set de beslissing moest brengen. Richard en Freerk wisten het helaas op matchpoint niet af te maken waardoor FTTC de 4-1 op het bord zette. Een déjà vu met de vorige ontmoeting van Dokkum en FTTC want toen kwamen we ook met 4-1 achter. In die wedstrijd wisten we uiteindelijk met 6-4 te winnen.. konden we dat nog een keer herhalen?
Na de dubbel begon Freerk fanatiek aan zijn 2e partij tegen Jan Bosgra, 11-1 eerste set, maar daarna zakte hij weer wat terug waardoor Franeker de 5-1 al op het bord noteerde. Tabe wist daarna in een spannende vijfsetter tegen Rudie aan het langste eind te trekken. Ook Richard wist daarna zijn wedstrijd tegen Jan Hartkamp te winnen waardoor Dokkum weer wat dichterbij kwam tot 5-3. Daarna wist Tabe zijn avond goed af te sluiten tegen Jan Bosgra in een spannende wedstrijd waarin Tabe zich steeds weer terug wist te knokken en uiteindelijk toch nog won. Freerk speelde daarna nog tegen Jan Hartkamp om een gelijkspel eruit te slepen maar dat werd geen succes. 
Omdat concurrent Buitenpost 5-5 speelde tegen YOS heeft Dokkum aanstaande vrijdag aan 1 punt genoeg om kampioen te worden.

Freerk Jelsma