Dokkum 2 kampioen

Dokkum 2 kampioenAfgelopen vrijdag speelde Dokkum 2 zijn inhaalwedstrijd tegen YOS 3. Met 1 punt achterstand op Buitenpost was 1 punt voldoende om het kampioenschap binnen te halen omdat onderling het voordeel voor Dokkum 2 was.
Joeke begon tegen Dennis van Gaalen maar wist niet het eerste punt binnen te slepen. Daarna mocht Mark het proberen tegen Frederik van Overbeek. Na een 2-0 voorsprong leek het kampioenschap binnen maar Mark liet de winst glippen waardoor Dokkum met 2-0 achter kwam. Hierna was het de beurt aan Freerk om het op te nemen tegen invaller Feike Pieter Tigchelaar. Freerk wist met 3-0 te winnen waardoor het kampioenschap een feit was. 
Daarna namen Joeke en Mark het in de dubbel op tegen Dennis en Frederik. Na setwinst om en om moest de vijfde set een winnaar brengen. Met 12-14 wist YOS uiteindelijk het punt te pakken. 1-3 tussenstand.
Na de dubbel speelden Mark en Dennis tegen elkaar. Nu wist Mark zijn verlies in de uitwedstrijd te revancheren door vandaag met 3-0 van Dennis te winnen. Daarna was het de beurt aan Joeke om het op te nemen tegen Feike Pieter. Na 2-0 voor te komen liet Joeke zijn tegenstander toch nog op 2-2 te laten komen. Maar gelukkig stelde Joeke in de vijfde set orde op zaken waardoor de tussenstand 3-3 noteerde. Hierna verloor Freerk zijn pot tegen Frederik met 1-3 waardoor YOS de voorsprong weer pakte. Daarna speelde Mark en Feike Peter tegen elkaar. Met 3-1 winst trok Mark de stand weer gelijk. Daarna wist Freerk geen overwinning te behalen tegen Dennis dus had YOS de 5 punten al op het scorebord. Aan Joeke vervolgens de eer om het seizoen af te sluiten tegen Frederik. Het leek er even op dat het een snelle overwinning ging worden voor Frederik maar nadat Joeke zijn oude batje te voorschijn toverde draaide het om en wist Joeke met goed spel te winnen. Hierdoor eindigde het in een 5-5 gelijkspel waarna we aan de heerlijke kampioenstaart die Mark had meegenomen konden beginnen.

Freerk Jelsma