Gekijkspel voor Dokkum 4

Als eerste wil ik de supporters van afgelopen vrijdag bedanken voor de komst en de goede coachen van de zijkant. Vrijdag het was weer zover we mochten, of liever gezegd, moesten de revanche wedstrijd spelen tegen Ready. Dirk begon en hij was waarschijnlijk wel wat zenuwachtig want hij heeft weer een set verloren maar won zijn wedstrijd met 3-1. Daarna was Corrie aan de beurt maar die had haar avond niet echt of liever gezegd echt niet. Nam niet weg dat ze alle zeilen heeft bijgezet om de wedstrijd te winnen. Na een 11-1 in de eerste set leek het er ook wel op maar met een uiteindelijke 1-3 verloor zij de wedstrijd. Frans mocht aantreden tegen Guido. Ik kon me niet meer herinneren wat de vorige ontmoeting was maar na een 2-2 stand begon ik aan de 5e set deze viel in mijn voordeel uit, dus 3-2 winst. De dubbel moest gespeeld worden en die speel ik normaal met Corrie maar we hadden de punten keihard nodig , dus werd er door druk van de coaches aan de kant en in overleg met Corrie besloten dat we voor deze keer een andere dubbel gingen proberen. Frans en Dirk gingen aan de slag en de tegenstander had eigenlijk niets in te brengen tegen dit geweld en werden met 11-7, 11-8 en 11-5 naar huis geslagen. Goede vooruitzichten voor ons. 
Corrie was weer bijgekomen van de 1e partij en kon weer aan de slag. Haar 2e partij was een aanslag op het scorebord; de 1e set was 18-20, de 2e set 12-10, 3e set was 7-11 en de laatste 10-12. Corrie heeft alles uit de kast gehaald maar het mocht niet baten 1-3. Daarna mocht Dirk zijn ding doen en natuurlijk was dat winnen met zijn eigen spelletje keihard serveren en dan BOEM! 3-0 was de uitslag. Daarna was de beurt aan Frans en hij trok de eerste 2 sets naar zich toe, maar bij 10-6 in de laatste set keerde het geluk mij de rug toe en verloor jammer genoeg de laatste 3 sets. Weer een 5 setter maar dit keer 2-3. Toen was Corrie weer aan de beurt maar na de vorige partijen zat er niet veel muziek meer in en verloor ze met 3-0 haar laatste partij, helaas. Dirk was aan de beurt. In deze partij liet hij geen spaan over van zijn tegenstander met 11-3, 11-4 en 11-3 was het einde wedstrijd. De laatste wedstrijd was voor mij. Maar na twee 5 setters en wat irritatie mijnerzijds kwam ik niet aan spelen toe en dus al helemaal niet aan punten maken. Verloor derhalve kansloos met 3-0 helaas! Einduitslag 5-5, we staan dus nog steeds 2 punten achter op de koploper en blijven dus in de race.

Frans Amerongen