Dokkum 2 wint nipt van Drachten 1

Afgelopen vrijdag ging het tweede team bij Drachten 1 op bezoek. Nadat Marc en Richard met enige moeite de zaal hadden gevonden konden we los. Freerk trapte af tegen Uilke en moest zoals gewoonlijk eerst even op gang komen. Na de eerste set te verliezen waren de volgende 3 sets wel voor Freerk. Daarna mocht Richard aantreden tegen Gert Jan. Richard moest ook even op gang komen maar dat was helaas te laat om de wedstrijd te winnen. Marc moest daarna tegen Jaap en hij deed dit voortreffelijk zodat we de dubbel ingingen met een 1-2 voorsprong. Marc en Richard namen het in de dubbel op tegen Gert Jan en Uilke. De eeste twee sets gingen met gemak naar Dokkum, waarbij ze in de tweede set zelfs 0-10 voor stonden. De tweede set ging uiteindelijk met 4-10 naar Dokkum. Daarna ging het iets stroever, maar uiteindelijk gingen Marc en Richard er met de winst vandoor, 1-3. Na de dubbel mocht Freerk het opnemen tegen Gert Jan. Freerk kon zijn rust niet bewaren en ging uiteindelijk met 3-1 de boot in. Hierna veegde Marc Uilke van de tafel met 3-0 waardoor het 2-4 kwam te staan. Jaap en Richard maakten er daarna een spannende wedstrijd van maar Richard speelde vanavond niet zijn beste spel waardoor Drachten dichterbij kwam, 3-4. Vervolgens ging Marc verder met zijn goede spel door met 3-0 van Gert Jan te winnen. Daarna was het de beurt aan Freerk om tegen Jaap te spelen. Ook dit was een spannend potje maar Freerk wist niet te winnen waardoor Dokkum nu 4-5 voor stond. De laatste wedstrijd ging tussen Richard en Uilke. Nadat Richard grip begon te krijgen op Uilke zijn service wist hij de wedstrijd naar zich toe te trekken waardoor Dokkum 2 met 6 punten naar huis ging.

Freerk Jelsma