Dokkum 1 wint in Dedemsvaart

Zaterdag reden de heren richting Dedemsvaart, om het op te nemen tegen het 1e team, Dedemsvaart 1. Voorafgaand gingen we ervan uit dat we deze wedstrijd konden winnen, maar Rients Visser was bang dat zijn griepje roet in het eten zou gooien. Hij begon tegen Michel Bols en wist deze partij toch met 3-1 te winnen, een voorspoedig begin. Na een set te hebben gezien van Klaas De Jong bleek dat hij vandaag erg sterk aan het spelen was, en zo won ook hij zijn partij. Tussenstand 0-2 voor Dokkum. Erwin Wijnsma was net als Rients ook niet helemaal fit en kon geen grip krijgen op zijn eerste wedstrijd waardoor deze verloren ging, en de tussenstand voor de dubbel 2-1 in het voordeel van Dokkum was. De normaal sterke dubbel van Rients en Erwin ging door slecht spel verloren, waardoor de stand gelijk werd: 2-2. Na de dubbel ging het roer om, Rients, Erwin en Klaas wisten alle drie hun 2e enkelpartij te winnen, waardoor de 5-2 voorsprong op papier stond. Erwin speelde zijn laatste wedstrijd tegen Michel Hulst. Hij zette in de 5e set een tandje bij, waardoor hij deze sterk won. Rients speelde als laatste tegen Christiaan ten Hartog. Christiaan was herstellende van een longontsteking, dus hij had veel last. Rients wist uiteindelijk in de 5e set de partij te beslissen, en zette zo de stand op 7-2. De laatste partij van de avond ging tussen Klaas de Jong en Michel Bols. Michel wist zijn aanval erg goed te benutten, waardoor Klaas er geen vat meer op kon krijgen, en uiteindelijk verloor. Ondanks het niet helemaal fit zijn van Rients en Erwin, toch nog een hele mooie uitslag neergezet door Dokkum 1, mede doordat Klaas zijn spel vandaag goed wist te benutten. Over 2 weken spelen de heren thuis tegen de koploper: Argus 3 uit Harkstede.

Rients Visser