Dokkum 1 verliest van Argus

De wedstrijd tussen koploper Argus en tafeltennisvereniging Dokkum was op papier een hele interessante wedstrijd. Vorige keer werd en door Dokkum net verloren dus had goede moed om weer een goed resultaat neer te zetten. Rients Visser begon goed en won zijn eerste partij van Raymondo Bosch. Klaas de Jong verloor met niet een heel groot verschil van Thomas Kuijer. Erwin Wijnsma speelde tegen Frank Schuur, de invaller bij Argus die zeer goed tegen noppen kan spelen. Zelf komt hij uit voor het vierde team van Argus die ook in de Noordelijke eerste divisie speelt. Jammer genoeg kon Erwin deze partij niet winnen en stond er een tussenstand van 1-2 op het scorebord. De dubbel werd veranderd in deze wedstrijd, Rients Visser en Klaas de Jong mochten het op nemen tegen Raymondo Bosch en Thomas Kuijer. De keus van Dokkum leek te werken maar helaas ging de wedstrijd toch nog verloren met vrij weinig verschil. Na de dubbel was Erwin Wijnsma in vorm en speelde twee zeer sterke partijen die allebei in de vijfde set met 2 punten verschil werden verloren. Dit was erg jammer, Wijnsma had door zijn goede spel wel verdiend om te winnen maar helaas wilde het niet lukken. Klaas de Jong speelde een zeer matige tweede wedstrijd, hij kon geen vuist maken tegen het aanvallende spel van Bosch. Zijn derde wedstrijd daarin tegen speelde de Jong zeer goed en sloeg veel goede ballen. Maar helaas trok hij ook aan het kortste eind en verloor hij deze partij toch. Rients Visser mocht aantreden tegen Frank Schuur, de man die tegen noppen kan. En dat bleek ook wel want het was een zeer interessante en vermakelijke wedstrijd met veel goede en mooie rally’s. Frank Schuur wist met tactisch goed spel de partij voor Argus binnen te halen. Als laatste mocht Visser tegen Thomas Kuijer spelen en na sterk spel wist Visser toch nog een punt voor Dokkum uit het vuur te slepen. Eindstand 2-8. Niet wat er gehoopt was maar de tegenstander is duidelijk niet voor niets koploper. Volgende week, 26 november, staat voor Dokkum de belangrijke wedstrijd tegen TTV Assen op het programma, deze partij zal waarschijnlijk gaan uitmaken wie volgend seizoen nog in de Noordelijke eerste divisie zal spelen.

Klaas de Jong