Dokkum 1 verliest nipt in Assen

De één na laatste wedstrijd van het seizoen was de uitwedstrijd tegen Assen 2.
Rients Visser begon sterk, en wist zijn eerste partij met 3-0 te winnen van Richard Lubbers. Erwin Wijnsma speelde goed tegen Trung Nguyen, maar er was een vijfde set nodig om de stand te bepalen. Na sterk spel van Erwin vielen de laatste punten naar de kant van Assen, waardoor het 1-1 werd. Klaas De Jong kon moeilijk in de wedstrijd komen tegen Raymond Linnewiel, en moest zijn meerdere erkennen, 1-2 achterstand. De dubbel van Rients en Erwin is altijd een belangrijk punt in de wedstrijd, maar deze keer konden ze hun eigen niveau niet halen, waardoor deze dubbel werd verloren. Na de dubbel speelde Rients een goede wedstrijd tegen Raymond, en won deze partij met 3-1. Erwin wist zijn goede spel door te zetten, maar tegen Richard vielen de cruciale punten de verkeerde kant op, maar wist wel zijn laatste partij van Raymond te winnen. Klaas was deze dag niet de Klaas die we kennen, en wist de resterende 2 wedstrijden ook niet te winnen. Rients won ook zijn laatste partij, waardoor er in totaal 4 punten op het scorebord stonden en de einduitslag dus 4-6 was in het voordeel van Assen. De jongens hadden gehoopt minimaal 5-5 te spelen, nu zijn er volgende week minimaal 3 punten nodig om degradatie te voorkomen. Volgende week speelt Dokkum 1 tegen het sterke uit Scheemda afkomstige Reflex om handhaving. Tevens word dit het laatste seizoen van Rients Visser bij Dokkum 1, hij zal volgend seizoen voor een andere club uitkomen.

Rients Visser