Anja 3 vs Dokkum 2

Dokkum 2 moest twee speelrondes voor het einde aantreden tegen Anja 3. Op papier zou dit voor de Dokkumers geen moeilijke wedstrijd moeten zijn maar je weet het maar nooit. Voor Anja is deze wedstrijd de laatste kans om in de 2e klasse te blijven. Voor Dokkum staat er door de goede uitslagen van de naaste belager om de titel, Buitenpost 1, veel druk op deze wedstrijd.
Na de eerste drie enkel wedstrijden was de voorsprong nog niet overtuigend, Dokkum stond slechts met 1-2 voor. Mark en Joeke wonnen hun enkelpartijen tegen Henk Kuijt en Robert Visser en Richard verloor tegen Sjouke vd Meulen. De dubbel kon dus het eerste verschil brengen in de tussenstand. Anja koos voor het dubbel Henk en Sjouke, waar Dokkum koos voor Richard en Joeke. Dokkum wist deze dubbel met sterk spel naar zich toe te trekken en zodoende een kleine tik uit te delen.
Van de laatste 6 wedstrijden wist Dokkum er 5 te winnen, alleen Richard verloor nog 1 van zijn 2 enkel partijen. Mark en Joeke wisten alle wedstrijden wel te winnen waardoor Dokkum uiteindelijk met 2-8 won van Anja.
Met deze uitslag is er een erg goeie uitgangspositie gecreƫerd om de titel in de 2e klasse A binnen te halen. Dokkum staat nu gelijk in punten met Buitenpost alleen heeft een wedstrijd minder gespeeld. Het zal dus 11 punten in 2 wedstrijden moeten halen om zeker van het kampioenschap te zijn.

Joeke Vellema