Weer winst voor Dokkum 4

Na onze inhaal wedstrijd donderdag mochten wij de vrijdag weer aantreden tegen ODI. Dirk de teamcaptain legde de lat behoorlijk hoog om te roepen dat hij voor de maximale winst ging. Al gauw bleek dat dit niet haalbaar was. Als van zelf sprekend begon Dirk als 1e en overrompelde Ron in 3 sets. De 2e wedstrijd trok Corrie ten strijde tegen Klaas, de eerste 2 sets eindigde in 13-15 en 14-12 geeft even aan hoe spannend het was maar toen was de pijp leeg bij Corrie en met 7-11 en 6-11 ging zij ten onder. Daarna mocht Frans zijn eerste wedstrijd spelen tegen Richard maar hij kwam niet in zijn spel en verloor zijn 1e wedstrijd ook. De dubbel volgde en dit was verre van een vlekkeloze wedstrijd zoals donderdag en ook deze ging ten onder dus 1-3 achter. Dan zie je bij sommige spelers kwaliteiten op borrelen zo ook bij Dirk hij begon te coachen en goede adviezen te geven want het team moest en zou winnen. Corrie moest direct na de dubbel aan de bak en en wist in een boeiende partij (15-13,11-9,11-7) Ron te bedwingen. Er was weer licht aan de horizon. Dirk duidelijk gemotiveerd en vast besloten te winnen gaf ons een demonstratie hoe je met tegenstanders moest om gaan. Hij gaf ook dit keer zijn tegenstander, Richard, geen schijn van kans (11-1,11-4,11-6). Frans zat vol zenuwen want moest tegen Klaas en daar had hij nog nooit van gewonnen. Na 4 sets was het 2-2 (6-11,11-7,11-6,10-12) en gingen we de 5e set in. De set ging redelijk gelijk op tot halverwege en de punten waren in het voordeel van Frans. Eindelijk winst 11-6! Toen was de beurt weer aan Corrie om tegen Richard te spelen helaas had Corrie de pijp te leeg om af te sluiten met een positief resultaat en ging helaas ten onder met 3-0 (6-11,8-11,8-11). Dirk kwam bij mij en riep dat ik moest winnen en dat dit makkelijk kon hoofddoel: Winst. De 1e set begon bekeken spel leverde winst (11-5) op maar overmoedigheid in de 2e set leverde weer verlies (8-11) op terug bij af. Weer maximale concentratie maar mocht niet baten in de 3e set (10-12). Dirk heeft mij toen nog even wat in gefluisterd en ging ik weer met volle overtuiging de wedstrijd in en dat leverde winst op in de 4e set (11-7). De vijfde set liep ik al gauw uit naar 6-0 en de einduitslag was 11-2 voor jawel voor mij. Einduitslag 6-4.

Frans Amerongen