Gouden dubbel betekent winst voor Dokkum 4

Donderdag 6 oktober moest Dokkum-4 naar YOS-6 voor een inhaal wedstrijd. Rond 19.30uur waren wij daar. Na een snelle bak en rap omkleden begonnen we snel aan de wedstrijd. Zo als altijd begon Dirk als eerste. Zoals hij zelf zei begon wat moeizaam maar uiteindelijk was het een snelle 3-0 dus het eerste punt was binnen. De 2e partij was voor Corrie het spel van de tegenstander lag haar totaal niet ze kwam al snel achter. De 2e set ging Corrie er super fanatiek tegen aan en uiteindelijk 1-1. Daarna zette de tegenstander de versnelling in z’n 6 en was het met 3-1 snel gestreden. Daarna was Frans aan de beurt hij begon zeer slecht, zenuwachtig en maakte veel fouten en de eerste set ging snel verloren. Toen kwam onze teamcaptain even naar mij toe en gaf mij even op mijn donder vanwege mijn slechte spel. Vervolg was stukken beter en trok de volgende 3 sets naar mij toe. Ik won dan ook met 3-1. Ik was warm en we gingen direct door in de dubbel met Corrie. De eerste set voelde goed er werden wel een paar onnodige fouten gemaakt maar wij pakten de eerste set. De tweede set verliep niet zo lekker en die ging dan ook verloren. Tussen de2e en 3e set even opnieuw afspraken gemaakt en de punten op de I. De 3e set was erg spannen en we stonden met 10-8 achter maar bleven er in geloven en uiteindelijk werd het 12-10 voor ons. Toen was eigenlijk de tegenstand gebroken en de 4e tevens laatste set pakten we met gemak. Eindstand 3-1. Na deze zinderende dubbel wonnen Dirk en Corrie hun partij overtuigend 3-0. Frans daar in tegen verloor zijn partij met 3-0. Het was nu 5-2 voor ons en Frans was aan de beurt voor zijn laatste partij. Dirk riep dat ik vrijuit moest spelen en niet te veel doen want de tegenstander hield van snelheid in het spel. De eerste 2 set ging dat dan ook prima ik stond snel met 2-0 voor. De wedstrijd nam voor mij een vervelende wenden de eerste 2 sets werd er veelvuldig op mijn forehand gespeeld. De laatste 3 set niet meer dus mijn aanval werd verstoord maar ik bleef gaan maar verloor set standen 8-11,5-11,11-9, 11-9 en 11-7 erg jammer maar heerlijk gespeeld. Daarna mocht Dirk weer aantreden voor zijn partij en ook dit keer liet hij geen spaan over van zijn tegenstander en ook deze week hield hij zich weer aan zijn woord om geen set te verliezen. 3-0 afgetekende overwinning. Totaalstand 6-3 voor ons. De laatste wedstrijd Corrie wilde winnen om na vanavond boven aan te staan. De eerste set ging in een boeiende set verloren 13-11. De 2e set ging helaas ook verloren 11-8. Daarna kwam Corrie opstoom en won de 3e set met 11-1. Ja wij keken ook verbaasd maar zij speelde de sterren van de hemel, net als de 4e set die won ze met 11-4. Kat in het bakkie dachten wij echter de pijp was leeg bij Corrie en in de 5 set had ze niet meer in te brengen en verloor de set en dus de partij. Eindstand 6-4 voor Dokkum 4!

Frans Amerongen