Dokkum 2 verstevigd koppositie

Afgelopen vrijdag kwam Buitenpost 1, de nummer 2 in de competitie, op bezoek in Dokkum. Het 2e team mocht de 7 punten voorsprong verdedigen.
Freerk begon de eerste set slap tegen Rolf van Essen maar wist zich daarna snel te herpakken en walste in de andere sets over Rolf heen. Hierna mocht Joeke het opnemen tegen Jelle Bouwer. Joeke kwam dichtbij maar door het goede spel van Jelle kreeg Joeke geen kansen om te winnen. Daarna was het de beurt aan Richard om het tegen Jelmer Vos op te nemen. Door gedurfd en aanvallend te blijven spelen wist Richard de wedstrijd naar zich toe te trekken. Tussenstand 2-1.
Vervolgens moest het dubbel Joeke en Freerk het opnemen tegen Jelle en Rolf. Het ging elke set gelijk op en uiteindelijk moest de vijfde set de winnaar brengen. Hierin hielden Joeke en Freerk het hoofd koel en wisten de 3-1 binnen te slepen.
Na de dubbel moest Joeke het opnemen tegen Rolf. Joeke kwam niet in zijn spel en trok hierdoor aan het korste eind. Freerk wist daarna met 3-0 te winnen van Jelmer en ook Richard wist heel knap Jelle met 3-0 te verslaan. Ook Joeke wist daarna zijn pot tegen Jelmer te pakken waardoor Dokkum uitliep tot een 6-2 voorsprong. Buitenpost wist daarna de schade nog te beperken doordat Richard in een spannende vijf setter van Rolf verloor en Freerk kreeg geen kansen om van Jelle te winnen. Eindstand 6-4 waardoor Dokkum 2 nu een voorspong heeft van 9 punten.

Freerk Jelsma