Dokkum 2 slaat een goede slag tegen Anja 3

Dokkum 2 moest op vrijdag 14-10 aantreden tegen het altijd lastige Anja. De afstand tussen beide clubs is niet meer dan 10 km, dus kan men spreken van een echte derby.
Dokkum speelde vandaag met Freerk, Marc en Joeke. Anja trad aan met Anno, Sjouke en Henk.
Freerk en Anno maakten er een schitterende pot van die Freerk uiteindelijk in vijf sets won. Joeke en Marc wonnen vervolgens ook hun wedstrijd tegen Sjouke en Henk. Tussenstand 3-0. Gelegenheidsdubbel Freerk en Joeke wonnen ook de dubbel, met 3-2. Vervolgens moest Joeke zijn tweede wedstrijd spelen tegen Anno. Joeke speelde erg lekker en won. Tussenstand 5-0.
Freerk speelde tegen Henk. Henk kwam goed in zijn spel tegen de sterk spelende Freerk en trok uiteindelijk aan het langste eind. Tussenstand 5-1.
Marc had het vervolgens lastig tegen Sjouke, hij kwam 0-2 achter, maar wist door goed aanvallend spel uiteindelijk toch te winnen. 6-1. Deze overwinning was zeer belangrijk en brak de hoop op een redelijke uitslag bij Anja.
Joeke, Marc en Freerk wonnen dan ook de laatste drie wedstrijden waardoor de einduitslag 9-1 op het bord stond. Een zeer sterke overwinning van Dokkum 2 wat hierdoor de koppositie stevig in handen houdt.

Joeke Vellema