Dokkum 2 doet goede zaken tegen Drachten 1

Het tweede team moest het afgelopen vrijdag opnemen tegen het eerste team van Drachten. Richard trapte de wedstrijd af tegen Uilke en wist na een snelle overwinning de 1-0 op het bord te zetten. Vervolgens was het de beurt aan Joeke. Zijn tegenstander Gert Jan kreeg geen kans en werd met 3-0 opzij gezet. Vervolgens wist ook Freerk zijn potje van Jaap te winnen in een spannende vijfsetter.
Joeke en Richard moesten het in de dubbel opnemen tegen Gert Jan en Jaap. Na netjes 2-0 in sets op voorsprong te komen moest de winnaar uiteindelijk toch nog bepaalt worden in de vijfde set omdat Drachten zich niet direct gewonnen gaf. Joeke en Richard bleven koel en trokken uiteindelijk aan het langste eind.
Vervolgens was het weer de beurt aan Joeke om deze keer tegen Uilke zijn niveau te laten zien. Joeke was in deze pot weer op dreef en wist met een uitstekende 3-0 Uilke van de tafel te vegen. Tussenstand 5-0.
Hierna kwam er even een kink in de kabel en verloor Richard na een spannende pot van Jaap. Daarna kwam ook Freerk in de vijfde set net te kort om te winnen van Gert Jan waardoor Drachten weer terugkwam tot 5-2.
Daarna was Joeke weer aan de beurt en wist net als zijn 2 andere wedstrijden ook tegen Jaap met 3-0 te winnen. Vervolgens wist Freerk Uilke opzij te zetten en Richard wist zich knap in vijf sets langs Gert Jan te knokken. Eindstand 8-2.

Freerk Jelsma