Dokkum 1 verliest van FTTC 1

Vrijdagavond stond voor Dokkum 1 het lastigste team op programma, namenlijk FTTC 1. Vooraf hoopten we op 5 punten, zodat we zeker waren om onze 3e plek te behouden.
Rients Visser begon tegen Martijn v/d Heide. Martijn speelde erg sterk deze avond, en Rients wist na een moeilijke partij nog 1 set te winnen, maar Martijn nam de overhand en won, 0-1. Als 2e speelde Erwin Wijnsma tegen Sieds Tjepkema. Erwin kon zijn sterke punten niet benadrukken, en Sieds ging er dan ook met de overwinning vandoor, 0-2. Dus hoopten we dat Klaas de Jong de stand terug kon trekken naar 1-2, maar hij zat de hele wedstrijd niet lekker in zijn spel en verloor, tussenstand: 0-3. Het sterke dubbel van Rients en Erwin maakte het dat de stand in een 5 setter 1-3 was in het voordeel van FTTC. Na de dubbel verloor Erwin zijn overige 2 partijen, de sterke punten waar Erwin normaal mee scoort waren allemaal net niet scherp genoeg, en de net en randballen zaten Erwin ook flink tegen. Ook Klaas kon geen grip krijgen op de tegenstanders, waardoor hij zijn laatste partijen ook moest inleveren. Rients wist zijn 2 volgende wedstrijden te winnen, zodat de schade enigszins terug werd gebracht naar een verlies van 3-7. Als team hadden we niet de sterkste avond, maar we moeten ons nu richten op de volgende uitwedstrijd, die wordt gespeeld tegen Dedemsvaart 1.

Rients Visser