Dokkum 1 houd zich sterk tegen Argus 3

Vrijdagavond was de koploper van de competitie, Argus 3 uit Harkstede aan de beurt. Aan de hand van eerdere uitslagen die Argus 3 heeft neergezet, mochten wij niet ontevreden zijn konden we 3 punten pakken, dit was dan ook het doel. Rients Visser begon tegen de sterkste en ongeslagen eredivisiedame; Tali Cohen. Na een slepende wedstrijd wist Rients in 5 sets aan het langste eind te trekken, 0-1 voor Dokkum. Vervolgens mocht Erwin Wijnsma het opnemen tegen Ronnie Raangs, maar wist na enige moeite en een set winst deze partij niet te winnen. De derde wedstrijd speelde Klaas de Jong tegen Thomas Kuijer. Klaas wist niet de overhand te nemen en verloor, tussenstand 2-1 voor Argus.
De tot nu toe onverslagen dubbel van Dokkum met Rients Visser en Erwin Wijnsma, kwamen er deze wedstrijd niet aan toe en verloren deze met 3-1.
Na de dubbel won Rients z`n tweede enkelpartij van Ronnie Raangs met 3-0. Daarna wist Klaas zich heel sterk te houden tegen Tali Cohen, maar met een beetje pech vielen de punten op belangrijke momenten naar Tali, zodat zij won. Vervolgens speelde Erwin een sterke wedstrijd tegen Thomas Kuijer, en was er een 5 setter nodig om deze te beslissen. Erwin speelde sterk door en won uiteindelijk met 11-7 in de vijfde set. De beurt was weer aan Klaas, dit keer tegen Ronnie Raangs. Klaas wist met sterk spel de 1e set te winnen, maar zakte daarna weer even in, Ronnie maakte 1-1. Klaas pakte de draad weer op en won met 11-8. In de 4e set had Ronnie de overhand, en wist er een 5 setter van te maken. Na een spannende vijfde set was het Ronnie die met 2 punten verschil deze partij wist te winnen, tussenstand: 3-5. Na deze spannende 5 setter mocht Rients tegen Thomas. Na een paar spannende sets kon Rients het uiteindelijk in 4 sets beslissen, waardoor de score weer bijna gelijk werd, 4-5. Als laatste speelde Erwin tegen Tali Cohen. Door een paar meningsverschillen tussen beiden dat Erwin de bal niet hoog genoeg op zou gooien met de service, ging het niet zoals het normaal bij Erwin gaat. Na een 2-0 achterstand wist hij bijna de 3e set te pakken en zo hopelijk weer in de wedstrijd te komen, maar de laatste ging ook naar Tali met 15-13, waardoor de einduitslag bleef steken op 4-6 verlies.
Ondanks het verlies zijn we zeer tevreden dat we ons staande hebben gehouden tegen de koploper, vanaf nu moeten wij elke wedstrijd minimaal 5 punten zien te behalen. Volgende week speelt Dokkum 1 een thuiswedstrijd tegen Assen 2 aan de Kapellaan 1 in Dokkum.

Rients Visser