Dokkum 1 debuteert in Noordelijke 1e Divisie

Eerste service RientsVoor het eerst in de geschiedenis maakten de jongens van Dokkum 1 zich op om te debuteren in de hoogst behaalde klasse van de club.
Tegenstander was de uit Scheemda afkomstige Reflex 1. Vooraf werd ingeschat dat tegen deze ploeg punten waren te halen, omdat ze niet met de sterkste opstelling waren. Het begon moeizaam, Rients Visser, Erwin Wijnsma en Klaas De Jong verloren allemaal hun 1e enkelpartijen, waardoor de 0-3 snel op het scorebord stond. Rients en Erwin kwamen sterk 2-0 voor in het dubbel tegen de heren van Reflex, maar wisten een 5 setter niet te voorkomen. Gelukkig werd er sterk en tactisch doorgespeeld waardoor het 1e punt bij Dokkum neer kon worden gezet, 1-3. Na de dubbel ging het roer om, door winstpartijen van Erwin en Rients werd het 3-3. Helaas, mede door een aantal spannende 5 setters, kon dit niet worden vastgehouden en kwam de stand na 1 verliespartij van Erwin en 2 van Klaas op 6-3. De schade werd beperkt doordat Rients zijn laatste partij won, wat de uiteindelijke stand op 4-6 bracht. Ondanks de nipt verloren 5 setters, een goed begin van het seizoen en goede vooruitzichten op de toekomst in de Noordelijke 1e Divisie.

Rients Visser