Weer winst voor Dokkum 4

Gisteravond ging Dokkum 4 naar Twijzelerheide om het op te nemen tegen Anja. De vorige keer was dat een verliespartij dus het was vandaag erop of eronder, kortom we moesten winnen. Richard, ons stevige rots in de branding, won de eerste partij van Andre met 3-1 en Corrie kopieerde de stand naar haar partij en won ook met 3-1 van Jelmer. Ik strooide roet in het eten en verloor zijn partij met 3-0 van Klaas. Toen kwam de dubbel; Andre en Klaas en Frans en Richard. De eerste set hadden we niet alles mee en moesten we even wennen maar de 2e, 3e en 4e set waren al snel voor ons dus weer een winstpartij. Na de dubbel moest Richard tegen Jelmer en Jelmer moest hier het onderspit delven; 3-0 voor Richard. Ik mocht weer aantreden dit keer tegen Andre. Ik won de 1e set met 14-12 de 2e met 17-15 toen was de tegenstand van Andre gelukkig gebroken en won ik ook de laatste set 3-0. Corrie mocht aantreden tegen Klaas en na 1-0 werd het als snel 1-1 dus hoop, maar uiteindelijk was Klaas, tegen een leeg gestreden Corrie, toch een maatje te groot 3-1 verlies. Daarna kwam een partij waaraan Dokkum 4 maar ook Anja en alle toeschouwers gisteravond gierende hartkleppen hebben overgehouden namelijk Frans tegen Jelmer. De 1e set was voor mij met 11-6, 2e set kansloos verloren met 11-0! Gelukkig hervond ik zich weer in de 3e set, de 4e set verloor ik weer en het kwam aan op een 5e set. Ik had totaal geen grip op het spel van Jelmer en het was al gauw 10-4 voor Jelmer. Jelmer begon toen gelukkig voor mij op mijn forehand te spelen en met wat beter services kwam ik terug naar 10-10 en wist ik toch nog de set en de partij naar me toe te trekken met name door aanmoedigingen van Corrie. Daarna mocht Richard tegen Klaas en dit leek even spannend te worden want Klaas kwam met 1-0 voor maar Richard stond daarna geen set meer af kortom weer een winstpartij 3-1. Corrie mocht als laatste tegen Andre spelen de 1e set won Corrie maar toen kwam de backhand van Andre op toeren en de nog steeds leeg gestreden Corrie kreeg geen voet aan de grond in deze partij Andre won met 3-1.
Totaal uitslag derhalve 7-3 voor Dokkum.

Frans Amerongen