Dokkum 1 grote stap dichter bij kampioenschap

Vrijdag 1 april heeft Dokkum een grote stap gezet richting het kampioenschap door met 9-1 te winnen van Argus 6.
Rients begon tegen Agafonov. De eerste set werd kansloos verloren, zoals dat wel vaker het geval is. Daarna een 11-3, 11-7 en nog een 11-7 het 1e punt voor Dokkum. Daarna mocht Erwin tegen D. Nguyen. Waarschijnlijk de allerspannendste pot ooit, met foute services van beide kanten op standen als 13-13 in de 5e.. Matchpoint schommelde steeds heen en weer, maar Erwin wist deze partij toch naar zich toe te trekken, 2-0. De beurt was aan Klaas, hij moest tegen de derde man van Argus: K. Langerak. Klaas kon niet in zijn spel komen, waardoor deze partij werd verloren met 1-3. Klaas en Rients wisten de dubbel te winnen in 5 sets. Uit de stand kun je opmaken dat de rest van de partijen allemaal zijn gewonnen, Erwin won met 3-1 van Agafonov, Rients met 3-0 van Langerak, Klaas won zeer overtuigend met 3-0 van Nguyen, Erwin pakte Langerak ook in 3 sets. Klaas kwam 2-0 voor tegen Agafonov, moest daarna 1 inleveren maar wist met 3-1 te winnen. Als laatste moest Rients nog tegen Nguyen, maar Rients was met hele andere dingen bezig dan met tafeltennis dus het kwam niet echt op gang. Toch in de 5e met 11-4 het laatste puntje erbij gezet waardoor Dokkum een hele grote stap maakt richting het kampioenschap. Daarnaast kregen we nog het goede nieuws dat onze concurrent Doto met 4-6 verloor van Midstars, dus eigenlijk mogen we dit niet meer uit handen geven.

Rients Visser