Dokkum 1 wint met 2-8 van DTK-5

Dokkum 1 is nog steeds in de race voor het kampioenschap. Er werd met 8-2 gewonnen in Klazinaveen.
De 1ste wedstrijd moest Rients spelen tegen S. Arends. Elke set ging gelijk op 9-11 10-12 10-12, maar maakte Rients het verschil op de beslissende momenten. Toen was de beurt aan Klaas tegen de sterkste speler van DTK; D. Wegner. Klaas stond met 2-1 achter en 10-7 maar wiste de 4e set toch te winnen met 12-10. In de 5e set stond klaas met 5-1 voor, maar wist dit niet om te buigen in winst. 1-1 tussenstand. Erwin mocht beginnen tegen een invaller R. v/d Weide. Deze werd erg makkelijk opzij gezet, tussenstand 1-2. De dubbel werd in 5 sets gewonnen door Klaas en Rients. Daarna mocht Rients aantreden tegen de sterke D. Wegner, deze werd ook in 5en gewonnen door D. Wegner na schitterende lange rally’s. tussenstand 2-3. Erwin mocht aantreden tegen S. Arends, 1ste set was nog wat stroef van Dokkum’s kant, maar werd redelijk eenvoudig met 3-1 gewonnen door Erwin. Toen mocht Klaas aantreden tegen de invaller, deze werd ook makkelijk opzij gezet door Klaas stand 2-5 in het voordeel van Dokkum. Toen moesten Erwin en D. Wegner tegen elkaar. Erwin ging vol zelfvertrouwen, met zijn oude noppenrubber weer op de plank, de wedstrijd in. Deze werd betrekkelijk eenvoudig gewonnen door Erwin. D Wegner kreeg geen vat op het spelletje van Erwin. 2-6 voor Dokkum. Toen mocht Rients aantreden tegen de invaller R. v/d Weide, deze werd met 3-1 gewonnen door Rients. Als laatste deze avond moest Klaas aantreden tegen S. Arends. Na de 1ste set te hebben verloren, zette Klaas er nog een tandje bij en won deze partij met 3-1. 
Einduitslag 2-8. Weer een mooie resultaat om het kampioenschap te bewerkstelligen.

Stand tot nu toe:
Dokkum 1             7 – 49      
DOTO 1                  7 – 45
Midstars 2             7 – 43
Argus 6                  7 – 33
ODI 1                       7 – 27
De Treffers ’70 5   7 – 13

Volgende week staat Dokkum 1 tegen Argus 6 op het programma.

Erwin Wijnsma