Dokkum 1 verslaat ODI 1

Vrijdag 18 maart was de kraker tussen twee Friese verenigingen in de 2e Noordelijke Divisie. De eerste wedstrijd tussen beiden eindigde in een 7-3 overwinning voor TTV Dokkum. Deze keer zou Dokkum proberen om dit weer op het scorebord te krijgen. Het begon goed, Rients Visser wist van Anko Baarde te winnen, dit was een belangrijk punt omdat Anko de vorige keer drie maal winst haalde tegen Dokkum. Erwin Wijnsma trad aan als tweede tegen Willem van der Velde, Erwin wist deze partij snel naar zich toe te trekken. Klaas de Jong mocht als derde tegen Patrick van Dijk en zorgde voor de 3-0, een comfortabele voorsprong tot zover. De 4e partij, een dubbel, werd gespeeld door Rients en Klaas van Dokkum en Anko en Willem van ODI. Dit was een spannende 5 setter die ook door Dokkum werd gewonnen. Na de dubbel mocht Erwin spelen tegen Anko die helaas een maatje te groot was waardoor ODI hun eerste punt scoorde. De partij van Patrick en Rients was erg mooi om te zien maar de wedstrijd was duidelijk in het voordeel voor Rients, 5-1 was toen de tussenstand. Klaas mocht zijn volgende partij tegen Willem en dit bleek een knap lastige klus te zijn want deze viel Klaas zijn kant op maar wel na 5 sets hard werken. In de laatste wedstrijd van Erwin had Patrick het een beetje op zijn heupen en sloeg de ene na de andere bal in, ook wel een beetje geholpen door het netje op zn tijd viel deze partij naar ODI toe. Klaas verloor z’n laatste van Anko die erg goed speelde en toen was de tussenstand inmiddels 6-3. Met nog 1 wedstrijd te gaan, zou Dokkum de score opnieuw evenaren? Rients speelde de laatste tegen Willem, wat op papier een makkelijke opgave zou moeten zijn en het bleek ook wel dat Rients een maat te groot was. De uitslag was opnieuw 7-3 in het voordeel voor Dokkum. Volgende week wacht voor Dokkum de uitwedstrijd tegen DTK uit Klazienaveen.

Klaas de Jong