Friese kampioenschap 2011

TTV Dokkum, die in alle klasse mee deed voor de titel van Fries kampioen, was in de hoogste klasse het beste.
Klaas de Jong uit de E klasse was naar zeven marathon partijen de beste in de finale. In de laatste en beslissende game van de finale was Klaas dan ook uitbundig van vreugde, na drie jaar knokken was de titel voor hem.
In de hoogste klasse van Friesland was Dokkum vertegenwoordigd door Arnoud Meijer, die na drie jaar weer de titel voor hem op eiste. Door in de poule niet een partij te verliezen, kwam hij in de halve finale oud fries kampioen J. de Haan (FTTC) tegen. Die na een korte partij de meerdere in Arnoud moest erkennen. In de finale moest Arnoud het opnemen tegen A. Terpstra van FTTC, die na zes games Arnoud feliciteerde met zijn fries kampioenschap.
Corrie Wijnstra ging in haar klasse ook met een beker naar huis en wel de tweede prijs, S. van Gaalen was net een maatje te groot voor haar.
Tevens werd er ook een kampioenschap gehouden voor de dubbels, hier werden Martijn Kooistra en Freerk Jelsma in hun klasse kampioen.
Al met al een geslaagde dag voor TTV Dokkum.

Dirk Nicolai.