Dokkum 1 voorkomt nederlaag

Vrijdagavond trad het eerste team van tafeltennisvereniging Dokkum aan tegen DOTO uit Siddeburen.
Dokkum speelde met Rients Visser, Erwin Wijnsma en Klaas de Jong. 
Rients Visser moest het bal openen tegen Martin Geertsema. De 1ste was overduidelijk voor Visser, de 2e set was overduidelijk voor Geertsema, waardoor setstanden 1-1 op het bord stond, Visser zette er nog een schepje bij en won met 3-1.
Klaas de Jong speelde tegen de goed spelende Arne Hommes, na met 2-1 voor te hebben gestaan en 6-0 voor de Jong kantelde de wedstrijd en uiteindelijk stond er een 2-3 voor Arne Hommes op papier.
Erwin Wijnsma moest aantreden tegen Henk Hommes, na de 1ste 2 sets te hebben gewonnen met 11-8 door Wijnsma, leek er een winst te komen voor Dokkum. De slim spellende Henk Hommes pakte daarna 2x met 12-10 de 3e en 4e set. De 5e set stond Wijnsma met 9-7 voor en verloor uiteindelijk nog met 11-9. 1-2 voor Doto..

De dubbel werd gespeeld door Visser en Wijnsma, na een slecht begin 0-2 achter in setstanden begon de dubbel van ttv Dokkum te lopen, 3e set werd gewonnen maar de 4e werd door wat geluk van Doto verloren tussenstand 1-3.  
Daarna moest de Jong aantreden tegen Geertsema, deze partij werd met 1-3 gewonnen voor door Geertsema.
Daarna moest Visser spelen tegen H. Hommes. Deze partij werd duidelijk gewonnen door H. Hommes, die altijd goed kan spelen tegen verdedigers 0-3.
Tussenstand 1-5. Er moesten punten worden gepakt door TTV Dokkum. Wijnsma moest aantreden tegen Arne Hommes, deze was niet opgewassen tegen het snelle spel van Wijnsma 3-0. Tussenstand. 2-5.
Daarna moest de Jong aantreden tegen Henk Hommes die de hele avond al goed aan het spelen was, dus een moeilijke opgave voor de Jong. Na 0-2 achter te komen begon de aanval van de Jong te lopen. Met geweldig spel won de Jong uiteindelijk met 3-2 tussenstand 3-5.
Daarna moest Wijnsma tegen Geertsema, deze partij makkelijk gewonnen door Dokkum 3-0 tussenstand 4-5 Doto.
Visser mocht aantreden tegen A. Hommes, door erg sterk spel van Visser werd deze partij met 3-1 gewonnen. Einduitslag 5-5  
Hierdoor blijft DOTO 3 punten voorsprong houden op TTV Dokkum. Nu moet TTV Dokkum 1 komende vrijdag de laatste wedstrijd van het seizoen spelen tegen TTV Argus uit Harkstede. Deze wedstrijd bepaalt welk team volgend jaar weer in de Noordelijke Divisie opereert en welk team weer naar de afdelingscompetitie gaat. Een einduitslag van 5-5 zal genoeg zijn voor Dokkum 1 om zich te handhaven in de 2e noordelijke divisie.